Den senaste pajen i ordningen vi avnjutit är den ni ser här med grönsaker och ost i dubbel dos. Antingen äts den helt på egen hand eller så serverar du den tillsammans med kallskuret eller som tillbehör till något grillat
Här delar jag med mig av en enkel och matig paj på zuccin och spenat. Smörj formen med kokosolja. Hacka zuccinin till stavar, hacka den gula löken i små tärningar och lägg sedan ner allt i en stor skål, kläck äggen, häll ner resten av ingredienserna skålen, och ha i så mycket salt och peppar som passar dig i smaken
Ingredienser Portioner. 8 1 rulle kyld pajdeg (à 250 g) 3 ägg 250 g ricottaost 3 dl riven lagrad ost (t ex Västerbottensost) 1 tsk torkad timjan 1 riven vitlöksklyfta 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 stora morötter (gärna i olika färger) 2 små zucchini (à ca 250 g) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Smaka av med salt och peppar och häll stanningen över grönsakerna. Fördelen med paj är även att den är lika god att värma dagen efter om man vill ha med sig lunchlåda
Smaksätt med soja och några stänk fisksås i ett första steg. Häll på grädde och låt puttra en stund. Smaksätt lite mer med soja och fisksås samt vinäger
Lägg ut dom på en plåt med bakplåts papper på, droppa olja över och rosta i ugnen. Fräs vitlöken i lite olja, häll sedan över krossade tomater med ett par matskedar vatten
Servera med valfri sallad. Grovmixa eller finhacka skinkan, Kärna ur och strimla paprikan, flisa vitlöken, skölj och slunga spenaten, grovriv osten och skär mozarellan i mindre bitar
Varva grönsaker, mozzarella och passerade tomater. 300 g mozarella. 3 dl passerade tomater, gärna smaksatt (finns det inte går det bra att krydda upp själv med någon käck örtkrydda och lite salt och peppar). Rosta grönsakerna i ugnen i 200 grader med lite olja och salt tills de blivit mjuka. Avluta med couscouse och grädda i ugn i ca 15-20 minuter. 1 aubergine 2 zucchini 300 g mozarella. 3 dl passerade tomater, gärna smaksatt (finns det inte går det bra att krydda upp själv med någon käck örtkrydda och lite salt och peppar)
Förutom att de är glutenfria så är de proteinrika, lätta att ha att göra med, och lossnar lätt. Idag blir det paj igen, det har blivit några stycken den senaste tiden med lite olika fyllningar
För nån vecka sen så gjorde jag ordning denna kycklingrätt medmozarellaoch soltorkade tomater. Så idag är jag hemma med henne och snön vräker ner utanför fönstret
Jag serverade ris till denna men jag tror att det blir lika bra med potatis eller pasta till. Allt blir så mycket godare när det får gratineras i ugnen och alla smakerna blandas samman
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.