Denna gången gjorde jag en variant med smak av choklad istället. Tillsatte även lite jordgubbar. Vanligtvis när man gör Banoffee paj så använderman sig av karamelliserad mjölk och dem dominanta smakerna är banan och kola
1 liter grekisk yoghurt 1¼ dl honung 1¾ dl florsocker 1 vaniljstång, urskrapad 400 g frysta röda bär, t ex jordgubbar, hallon eller vinbär 100 g mörk choklad, hackad Häll yoghurt, honung, florsocker och urskrapad vaniljstång i en matberedare och mixa. 100 g mörk choklad
Doppa fyllningen i vit chokladoch färga resterande vit choklad gul med färgpastan. Blanda med sockret och tillsätt en äggvita i taget så att konsistensen blir en ganska fast röra som lätt bildar toppar
Helgens bakning blev en lite kladdig muffins med bitar av jordgubbaroch vit choklad. Jag dekorerade sedan muffinsen med hjärtan av rosa marsipan och ett rosa kristallströssel
Topping2 dl marsankräm 200 g jordgubbar 200 g blåbär 200 g hallon 100 g vit choklad, finhackad. Yoghurtglassmed honung och fänkål1 kg grekisk yoghurt 1 msk fänkålsfrö 2 dl honung 1 krm salt
I medchokladoch skumtomtar, värm och så är det färdigt. Innan jag drog iväg till jobbet imorse passade jag på att experimentera i köket och jag tänkte delge er det lilla ”recept” som jag fixade med
Nu har ju jag som sagt inte helt övergott till en vegansk diet så det kommer säkerligen upp recept med både ägg och/eller mjölkprodukter här på bloggen ändå, men från ochmed nu lär ni snubbla över orden mandelmjölk och tofu lite oftare än ni gjort innan
Dig som älskar choklad i mängder och jordnötter. Jag använde en väldigt liten för att få den hög, går lika bra att ta en större och göra plattare kakor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.