Idag wokar vi. Woka grönsakerna. Woka köttet i omgångar om det behövs. Woka köttet på hög värme cirka 2 minuter tills köttstrimlorna är brynta runtom. Hetta nu upp grönsakerna, tillsätt köttet och woka cirka 2 minuter tills allt är blandat och genomvarmt. Wok med lövbiff & glasnudlar 7 propoints 4 portioner
Vi hade Fredriks mumsiga köttbullar i frysen. Åh vips så hade vi en smarrig måltid för 12 propoints på tallriken. Köttbullar med sås & potatis 12 propoints. Sen blir det kaffe och ett par nobless, fatta att man får 3 st för 1 propoints. Köttbullar med sås & potatis 12 propoints 4 port
Favorit i repris Fredrik står i köket. 6 potatisar. Servera med rödvinssås (1 propoints, medräknat i totalen) och sallad. Kasslerbakelse provencale a´laFredrik 9 propoints 4 portioner. 6 potatisar 1 burk champinjoner
Potatisgratäng är nog det bästa tillbehöret jag vet till en bit kött. Vi hade riktig tur igår och fick tag i en bit nötytterfilè som var så mör så att den bara smälte i munnen
Här kommer hemligheten hur du får till woken så att den smakar sådär direkt hämtad från thaistället. Har gjort den här woken flera gånger nu till mig och barnen och vi älskar den allihopa
Vi är ju stora fans av Nigellas risotto och har kockat till den ett flertal gånger så när vi såg Jamie Oliver på tv göra tre nya varianter i söndags, så var vi inte sena med att prova på en av dom
Här ser ni vad som hamnade i min wok men här funkar det med alla grönsaker utom tomater tycker jag. Den där fänkålen kom med bara för att den låg i svalen och såg lite småtrött ut, brukar bara ha fänkål till fisk men den funkade fint i woken
Jag la ut på instagram att vi wokat i lördags. Jag hade inte tänkt lägga ut något recept på bloggen eftersom svärmor, svärfar och jag bara höftade när vi tillagade woken
Blötlägg lergrytan i kallt vatten ca 30 minuter, putsa köttet, blanda alla kryddor i en kopp och strö hälften över köttet, sätt köttet i lergrytan och strö resten av kryddorna över, skiva löken och vitlöksklyftorna och lägg dem på köttet, klicka ut smöret på köttet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.