Cobbler är en amerikansk pajsort. Med rabarber och hackad mandel på toppen blir det riktigt bra. Utrsprungsreceptet kommer från Leila Lindholms bok "One more slice" (2010)
Tänd grillen och låt den komma upp till 210 grader med platesetter och baksten. Blanda 1 dl socker med kanelen, citronskalet, citronjuicen, amaretto, majsstärkelse och 1/2 tsk salt i en skål och rör ned plommonskivorna
Peach Cobbler6-8 portioner350g mjölk120g smör350g mjöl350g socker2 msk bakpulver0,5 tsk salten skvätt mandellikör900g skivade persikor + 2 msk sockerLägg smöret i en ugnsfast form och ställ in i en ugn på ca 175°C till smöret smält
Jag gjorde en cobbler häromdagen efter recept ifrån Leila. En cobbler är en amerikansk fruktpaj. Alla dessa bär som finns i vår trädgård nu, det är ju sååå gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.