Cobbler är en amerikansk pajsort. Med rabarber och hackad mandel på toppen blir det riktigt bra. Utrsprungsreceptet kommer från Leila Lindholms bok "One more slice" (2010)
Tänd grillen och låt den komma upp till 210 grader med platesetter och baksten. Blanda 1 dl socker med kanelen, citronskalet, citronjuicen, amaretto, majsstärkelse och 1/2 tsk salt i en skål och rör ned plommonskivorna
Peach Cobbler6-8 portioner350g mjölk120g smör350g mjöl350g socker2 msk bakpulver0,5 tsk salten skvätt mandellikör900g skivade persikor + 2 msk sockerLägg smöret i en ugnsfast form och ställ in i en ugn på ca 175°C till smöret smält
Den här gången blev det en tårta bestående av en mandelbotten, som först täcks med ett lager mandelbavaroise och ovanpå det ett lager hallon- & champagnepannacotta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.