Peach Melba är klassisk dessert som skapades till den australiensiska sopranen Nellie Melbas ära. Peach Melba, Klassisk dessert, Hallon- och Persika dessert, Enkel dessert 30 D
Sätt ugnen på 175°C. Smält smöret. Blanda med socker, mjöl och bakpulver. Tryck ut degen i en pajform. Hacka persikorna och lägg i en skål ihop med hallonen
För ett tag sedan fick jag ett överraskningspaket från Fazer. Alltid spännande med paket. I detta paket fanns det lite olika choklader, kakao och en ljuvlig chokladtidning
Just den kombinationen kallas för Peach Melba och kommer sig av en efterrätt som skapades på Hotel Savoy i London till ära för den australiensiska sopranen Nellie Melba vid hennes Europabesök 1892
Cobbler är en amerikansk pajsort. Med rabarber och hackad mandel på toppen blir det riktigt bra. Utrsprungsreceptet kommer från Leila Lindholms bok "One more slice" (2010)
Tänd grillen och låt den komma upp till 210 grader med platesetter och baksten. Blanda 1 dl socker med kanelen, citronskalet, citronjuicen, amaretto, majsstärkelse och 1/2 tsk salt i en skål och rör ned plommonskivorna
Sätt ugnen på 200 grader. Smöra en ugnsfast form (25 cm i diameter). Vispa smör och socker tills det blir krämigt och ljust Tillsätt äggula och grädde och blanda väl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.