Gör så härSätt ugnen på 150 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, ca 30 x 40cm. Blanda alla frön och kärnor tillsammans med majsmjöl och salt i en bunke
Igår gjorde jag en ny laddning fröknäcke. Fröknäcke, 2 plåtar. Byt plats på plåtarna och grädda sedan ytterligare 20-30 minuter tills fröknäcket torkat helt
Till ca 12st bullar. Smält 75g smör och blanda med 2,5dl standard mjölk, låt blandningen bli ”fingervarm” smula ned 25g jäst och häll över mjölk o smörblandningen samt 1msk husk…rör ut jäst och husk ordentligt och låt detta svälla i 10 min
Fortsätt grädda tills dom är lite gyllenbruna och knapriga. Och med havssalt på. Galet gott. Kan inte låta bli att provsmaka fasten dom har en stund kvar i ugnen
Jag gillar att baka väldigt mycket och är det något som jag bakar ganska ofta så är det kanelbullar. Bakade ett gäng i veckan och de blev väldigt goda, men att kavla ut degen var ingen dröm
Maria undrade om jag kunde publicera receptet på fröknäcke och energibollar. Gårdagens fröknäcke baserades på Leilas recept, men jag gjorde ett par modifieringar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.