Vi serverade våra Wallenbergaremed brysselkål som vi råstekte tillsammans med haricots verts, solrosfrön, citronskal och citronsaft som pressades över och fick puttra med någon minut
)Till fyra portionerWallenbergare. Smaksätt med salt och peppar. )Självklart kan man även använda kalvfärs till biffarna, som det egentligen ska vara i Wallenbergare
Resultatet sägs alltså blivit den maträtt vi än idag kallar för Wallenbergare, en panerad kalvfärsbiff serverad med potatispuré, gröna ärtor, rårörda lingon och skirat smör
4 Wallenbergare 400 g finmalen kalvfärs 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 3 äggulor 3 dl vispgrädde 2 dl ströbröd 50 g smör Potatispuré 800 g potatis 1 dl vispgrädde 1/2 dl mjölk (3%) 50 g smör 1 tsk finrivet citronskal 1 krm riven muskot ca 1/2 tsk salt Ärter 1 dl vatten 2 msk smör 1/2 finhackad gul lök 2 krm salt 200 g frysta gröna ärter Till servering 50 - ca 100 g brynt smör rårörda lingon Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.