500 g
skalad potatis mjuk i saltat vatten. Stöt potatisen med en rotmosstöt. Rör ner 100 g rumssvarmt smör och 2 dl varm mjölk och rör om. Smaksätt med salt, peppar och en aning strösocker.
)Till fyra portionerWallenbergare. Smaksätt med salt och peppar. Koka upp och smaka av. )Självklart kan man även använda kalvfärs till biffarna, som det egentligen ska vara i Wallenbergare
Servera medpotatismos (finns redan beskrivet tidigare i bloggen), ärtor och rårörda lingon. Medan Sigrid lägger pussel och Arvid spelar bokstavsspelet passar jag på att slänga ihop kvällsmaten
Sila av och häll såsen över järparna och låt såsen småkoka några minuter med järparna innan de serveras medpotatismos (eller kokt potatis) ochpressgurka
Servera medpotatismosochpressgurka. Igår fick jag en längtan efter lite husmanskost och jag hade goda potatisar, zuchini och gurka hemma från mina föräldrars senaste besök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.