Extra gott blir det när det får fräsa tillsammans med övriga ingredienser. Denna vietnamesiska maträtt är sprängfylld med vitlök och enkelt att slänga ihop en vardagskväll
Krydda med salt, nymalen svartpeppar och gärna lite torkad eller färsk oregano. Blanda 2 dl crème fraiche, 1-2 msk majonnäs och 2-3 msk ajvar relish (mild eller stark, välj själv) i en skål. 2-3 msk ajvar relish
Så här kommer receptet på kyckling med panko och ajvar röra. Har hunnit med några promenader och givetvis så har det handlats mat, vi handlar en gång i veckan och det funkar väldigt bra
syrad chilisås att smaksätta med. Eventuellt också chilisås om du vill ha en starkare ajvar. Lägg paprika och aubergine på en plåt med skalet uppåt och grilla i ugn tills skalet är bränt
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Blanda färsen med kryddor och potatismjölet. Vispa ur pannan med vatten och häll det i en såspanna. Om den blir för lös går det att reda med lite maizena
Justera smaken med salt. Vill du inte ha din ajvar så het kan du antingen minska på antalet pepparfrukter eller rensa bort kärnorna och det vita inuti - det är där den mesta hettan sitter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.