Ajvar kommer ursprungligen från Serbien, tror man i alla fall. Igår gjorde vi egen ajvar. Ajvar kan köpas färdig på burk i olika smakstyrkor och innehåller då 7-8 g kolhydrater per 100 g. Ajvar LCHF 4-5 port. Ajvar LCHF 4-5 port 2 färska röd paprikor
Grönsaksröra som är gott till grillat eller pasta. 2 paprikor1 aubergine3 vitlöksklyftor1 röd chilipaprikapulverolivoljanågra droppar limesalt & peppar
Jag serverade denna ajvarröra med pljeskavice-Serbiska pannbiffar. Oftast brukar jag servera ajvar som den är men ibland är det kul att spetsa till den
Låt kallna och lägg över i tättslutande burkar. Vill du inte ha din ajvar så het kan du antingen minska på antalet pepparfrukter eller rensa bort kärnorna och det vita inuti - det är där den mesta hettan sitter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.