Nu var det ett tag sen jag gjorde något med kycklingklubbor eller kycklingben. När jag öppnade frysen i morse för att se och bli inspirerad av det som fanns så hamnade kycklingbenen direkt i blickfånget
Vispa ihop ajvar, crème fraiche, salt och peppar och häll över. Den här veckan, sportlovsveckan, har vi de senaste, si så där, 10 åren åkt på skidsemester till Björnrike
Ingredienser Portioner. 4 12 kycklingben 2 msk olja salt och peppar 2 msk soja 1 msk honung 1 vitlöksklyfta 900 g fast potatis 2 dl crème fraiche 2 msk ketchup eller chilisås 1 msk senap Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kycklinglårfilé är en ganska ouppskattad del just för att den inte ser så himla fin ut. Det är lite fett och lite senor och den kan uppfattas som lite läskig men den är god, jag lovar
1. Sätt ugnen på 200 grader. Tina kycklingen. 2. Potatis. Tvätta och skär potatisen i klyftor. Lägg klyftorna på en plåt och tillsätt olja och salt efter smak
Hacka lök,skär kycklingen i bitar. Stek bacon,lägg åt sidan. Stek kycklingen i baconfettet, lägg i löken och pressa i vitlök, tillsätt sockerärtorna och bryn en stund
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla ingredienserna till marinaden. Vitlöksklyftorna ska vara pressade. Skär kycklingen i småbitar och ha ned dem i marinaden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.