När man står där på kvällen och ska laga mat till hungriga barn så får man ibland ta till lite snabba medel… Jag är inget jättefan av färdiga köttbullarna men någon ”snabbmat” som ibland åker fram här hemma är fiskpinnar
Var och letade lite matinspiration och fastnade för de här goda champinjonerna, vitlöks, och chilimarinerade champinjoner, som gav stor utdelning för liten insats i köksregionen
Vi använde hokifile som vit fiskoch basilika samt persilja som örtkryddor. Den tar lite tid eftersom potatisen ska bli klar i ugnen men det är ju bara vänttid och inte arbetstid
Illande grön och väldigt god är den här såsen, som passar alldeles väldigt bra till all slags fisk. Såsen och även laxen är perfekt till buffé så småningom nu i vår när olika festligheter brukar avlösa varandra
Lägg sedan över kuber av lax och torsk, halva små rödlökar, morötter skurna i halvtjocka skivor, krydda rikligt och avsluta med en klick smör, en kvist timjan och en liten näve räkor till de som önskar
Låt puttra en minut tilloch smaka därefter av med salt (alternativt ljus japansk soja). Använd helst en fast fisksort, min torsk (fy skäms men den fanns i frysen) blev till småbitar, därav icke-fotogeniteten
Den här salladen har min mamma pratat om och jag testade den till min dill och smörkokta sej idag. Krispigt, syrligt och lakritsgott men nästa gång ska jag skiva ner en mjuk avokado och en liten rödlök också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.