Örtkryddorna får hänga med när sallad blandas med rödbetor, morötter och chèvre. Det blir en skördesallad där sötma möter lite syra – och ett möte mellan rostade rotsaker och mjuk chèvre
Den här salladen kommer lätt bli nya storfavoriten hos oss den här julen/vintern. Skiva fänkålen tunt med en vass kniv och hyvla morötterna på längden med en osthyvel
Mixa fetaosten ihop med yoghurten i en bunke. Istället för lingonsylt till potatisbullar och bacon gjorde jag en fruktig sallad på morot, äpple och granatäpple, som passade alldeles utmärkt
Riv vitkålen tunt med en osthyvel. Strimla isbergssalladen och skär gurkan i smala stavar på längden. salt, peppar, vilökspulver, italiensk salladskrydda
Skär vitkålen till tunna skivor med en osthyvel eller mandolin, enklast är med en mandolin. En perfekt kombination av krispighet och syrlighet i en skål och tillsammans med avokadon blir det här den perfekta salladen
Den här salladen blir väldigt god i all enkelhet. Jag tycker det blir bäst om man använder sig av japansk soja, som är tunnare och saltare än den mer trögflytande kinesiska sojan
Smakar som den där första milda vitkålen som brukar säljas på försommaren. Är man skeptisk till morot och rättika funkar det utmärkt med bara spetskål i salladen
Det här receptet har blivit en ny favorit från Maria Elia´s bok "The modern vegitarian"Biffarna har mycket smak i sig, och förutom att de är fantastiskt goda tillsammans med den något sötare homousen som görs på både morötter och kikärtor och passar perfekt med seltan i feta salladen funkar dom utmärkt att ha till matlådan dagen därpå, om det nu blir något över
Hacka lök, morot, vitlök och vitkål grovt. Smaka av med mer sojasås eller salt. Precis innan servering kan du mandolina ner lite morot, rättika, fänkål, selleri eller en näve ärtor (mandolina ej) i soppan för extra crunch
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.