Prinsesstårtamedvit marsipan, rabarber och jordgubbar. Här med en extra smarrig fyllning, ett fruktmos kokat på rabarber och jordgubbar, och ett täcke av vit marsipan
Mousse på mango och vit chokladPortioner. Mousse. Skeda upp mangosorbet och vitchokladmousse. Mousse. Vispa upp moussen på samma sätt som man vispar grädde
Det blir en seg mandelbotten och en söt krämig fyllning med färska bär på toppen. Här kommer en variant av en blandning mellan glass/moussetårta, men så god
Lägg ihop bottnarna med fyllningarna emellan. Igår firade vi Hildas ett-årsdag och bjöd släkten på två nya tårtor, en moussetårta och en prinsesstårta båda hittade på Arlas hemsida
HallonmoussemedVit Choklad. I det här receptet bytte jag ut en del av vispgrädden mot gräddfil för en högre syra i moussen eftersom jag serverar den till vit choklad och vit choklad är ju väldigt sött
Hacka den vita chokladen i bitar och rör ner det i grädden så det smälter tillsammans med sockret. 2 gelatinblad3 dl grädde1 dl mjölk2 msk socker100 gram vit chokladGör såhär. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i ca 5 minuter
Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick till fiskpinnarna i skolan. Den där lite odefinierbara, kalla, vita såsen passar faktiskt väldigt bra till fiskpinnar, kokt potatis och gröna ärter
En vecka över tiden kom hon med buller och bong. Precis som chokladmousse i portionsform är den söt och fluffig, men hallonen ger en liten syrlig brytning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.