Vitchokladmousse - perfekt som efterrätt efter en middag. Nu när helgen börjar närma sig tänkte jag passa på att dela med mig utav ett smarrigt recept som jag hittade här
Provade att göra vitchokladmousse med grädde och passionsfruktidag. Själv är jag inte så förtjust ivit choklad tycker att det är lite för sött, men den skulle nog passa utmärkt att servera tillsammans med färska jordgubbar på sommaren
11 dl crème fraiche. 1200 g vit choklad. 1rivet skal av 1 citron. 1några kvistarcitronmelissSmält chokladen i vattenbad (lägg chokladen ibitariliten skål, ställ skålen i en kastrull med småkokande vatten). 1Blanda den smälta chokladen med crème fraiche och citronskal. 1Vispa grädde och socker till det blivitriktigt fast. 1Rör ner chokladsmeten i grädden. 1Låt svalna i kylen ett par timmar så att chokladen hinner stelna
Vitchokladmousse. Ägg blandat med vit choklad. Fördela de marinerade jordgubbarna över chokladmoussen. Smält chokladen i vattenbad eller i kastrull på svag värme, precis så att chokladen smälter
Finhacka chokladen och smält den imikrovågsugnen. Vispa grädden, ej för hårt. Rör ner grädde och kesella i den smälta chokladen men rör inte för mycket
Det är en tjock, mörk och len chokladmousse gjord med traditionellteknik men jag har använt extra god kokosmjölk istället för grädde och man kan söta med en liten mängd honung, agave, björksocker eller annat valfrittalternativistället för vitt socker
Smält vit choklad försiktigt. Gör likadant med de andra glasen och häll upp chokladmousseni glasen. Saffransmousse dekorerad med saffranshonung och silverkulorTillnyårsmiddagen serverade vi detta år en enkel saffransmousse som vihittat receptet tillitidningen Hus och Hem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.