1 dl
svarta linser -kokas 15-20 minuter i 3 dl buljon och med sällskap av två vitlöksklyftor (som sedan kasseras – eller bres på macka)
2 skalade
och tärnade sötpotatisar som rostas i 200 grader varm ugn i ca. 20 minuter Vänds med chiliflakes en stor klyfta pressad vitlök och minst en matsked olivolja innan de åker in i ugnen.
1/2 stort
urkärnat granatäpple
1/2 påse
grönkål blandad med olivolja, flingsalt och äppelcidervinäger och som fått sig en omgång med potatiskrossaren – eller massage med nävarna – för att mörna sig lite.
Jag har sedan dess och även tidigare funderat på hur man kan variera det vegetariska pålägget på rårakan men intekommit på något som rör sigi närheten av hur gott det är med just tångkaviar, rödlök, dill, crème fraîche
Jag hade min sallad somtillbehör. Godmorgon, en kort stund innan jobbet drar igång och jag vill passa på att tipsa om en smarrig bönsallad med melon och fetaost
Riv den råa potatisenfint, blanda i salt och pressa ur vätskan med händerna. potatis rå, fast. Pressa i den kokta potatisen genom en finmaskigsil och blanda med den råa
Linsgrytamedsötpotatis & kanel. Men den här linsgrytan är billigare och mindrekomplicerad och löser därmed fler problem (så somekonomiska och tidsrelaterade)
Stek dom på hög värme med kokosolja så de får en knaprig yta. Jag testade att göra sötpotatissombrödskivatillmin burgare och det funkade och var supergott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.