Bönor, Ärter, Linser

Bönor, Ärter, Linser

Böndip

Böndip

kokta cannellinibönor, sköljda, ca 250 g. Mixa samtliga ingredienser, smaka av med salt och peppar. lagrad hårdost, riven
Linser i dijondressing

Linser i dijondressing

Jag hade vänner hemma på en vårbuffé i går och en av väninnorna föll för linssalladen jag gjort på puylinser
Citronmarinerade linser

Citronmarinerade linser

De här smarriga citronmarinerade linserna har jag gjort efter ett recept i Hemmets Journals matkalender

Rostade kryddiga kikärtor

När Kim lät meddela att hennes mun skulle vissna om hon aldrig mer fick äta de rostade kikärtorna som drällde runt här på påskafton såg jag inget annat val än att be Åsa om receptet och sprida det här på bloggen, till Kim och alla andra som behöver något kryddigt och tuggigt

Värmande linsgryta i stormen

Den här grytan av gröna linser och rotfrukter påminner lite om den här favoriten. Sötpotatis och morot däremot är viktigt och att det är gröna linser istället för röda då de röda lätt kokar sönder
Fröbröd med bönor och kummin

Fröbröd med bönor och kummin

Skölj de torkade mungbönorna. Lägg dem i en bunke och slå över kokande vatten. Låt ligga i blöt över natten eller minst 8 timmar
Frölimpa med bönor och kummin

Frölimpa med bönor och kummin

1 dl mungbönor, torkade [90 g] 1 msk hel kummin 2 dl solroskärnor 1 dl linfrön 1 dl sötmandel 2 dl havregryn [70 g] 2 msk chiafrön 3 msk fiberhusk 2 tsk salt 3 dl vatten, kallt 1 msk honung 3 msk olivolja