11 msk
strösocker att strö över vinbärenSätt ugnen på 175 grader - vanlig ugn. Rensa bort skaften på vinbären. Mät upp ägg och socker i en skål. Vispa ägg och socker i minst 5 minuter med elvisp tills det är ljust och pösigt. Blanda bakpulver och mjöl i en bunke. Vänd ner vetemjölet i äggblandningen och rör hastigt ihop till en smet. Lägg bakplåtspapper i en långpanna. Bred ut smeten i ett jämnt lager. Strö över vinbären och sedan någon msk extra socker på bären. Hyvla smöret med en osthyvel och fördela över vinbär och kaksmet i ett jämnt lager. Grädda vinbärsrutorna i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Ta ut och låt svalna något innan du skär upp den i rutor, förslagsvis fem rader på längden och fem på bredden till 30 rutor. Servera med en klick grädde samt mer färska vinbär eller andra bär. Kan också värmas något och serveras med en kula vaniljglass på toppen som en dessert eller till fikat.
Hej allihopa. Nu var det verkligen länge sen som jag uppdaterade här. Har haft fullt upp med annat, men förhoppningsvis blir det bättring med uppdateringarna här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.