Kakor Och muffins

Kakor Och muffins

Äppelmugcake med mazarinsmak

Äppelmugcake med mazarinsmak

Jag är ett stort fan av smaken mazarin, det vill säga bittermandel (bittermandelarom), och tillsätter gärna en eller ett par droppar av bittermandelarom i mina kakor
Robertos kaka

Robertos kaka

En kaka som är enkel att göra och väldigt god att äta. Lite som nåt mittemellan marsipangodis, mazarin och fruktkaka
Pistage toscarutor

Pistage toscarutor

Blanda mazarinfyllningen och fördela över mördegen. Fördela toscan på kakornaoch höj ugnsvärmen till 200 och grädda 10 minuter till. 200 och grädda
Världens godaste kladdkaka i muffinform

Världens godaste kladdkaka i muffinform

Rör ihop till en jämn smet och skeda upp smeten i mazarin - eller muffinsformar. "Det är bara att följa recepten", hävdade till exempel Maria E i en kommentar - och vips
Pudrade citronrutor

Pudrade citronrutor

Saftiga och härliga med en lätt smak av citron. Mamma tyckte att de påminde lite om mazariner i smak och konsistens
Saftig Citronkaka

Saftig Citronkaka

Färska frukter och bär lyser verkligen med sin frånvaro en bra stund till. Och med tranorna kommer min riktiha längtan efter våren
Ambrosiakaka

Ambrosiakaka

Vänd alltsammans uppochner så att ovansidan på kakorna blir jämn. Aprikotera de kalla kakorna eller tårran med kokande aprikoryr
Kokoskaka med jordgubbar

Kokoskaka med jordgubbar

Helgen har varit både varm och skön. Jag har träffat föräldrar och syrrans familj och fikat och badat med dom, varit på ett kort volontärmöte, tränat, bloggat och såklart bakat
Efterrätter på äpplen

Efterrätter på äpplen

Degen skall bli elastisk och seg. Sätt bullarna i en smord form ( gärna lite större typ muffins form). Gör dem runda och släta genom att ”riva” eller rulla degbitarna
Äppelmazariner

Äppelmazariner

Urgoda kakor. Mixa ihop ingredienserna till mördegen och tryck sedan ut den i små formar, t ex mandelmusselformar
Kladdig Mandel & hallonkaka!

Kladdig Mandel & hallonkaka!

En fruktig hallon och mandel kaka med en touch av mazarin känsla. Man blev lite skeptiskt när man såg hur den var när man hade gräddat den som man skulle enligt receptet, men den smakade faktiskt riktigt gott och den blev lagom söt i min smak
SaffransButterkaka

SaffransButterkaka

Butterkaka och även mazariner, receptet på mazarinerna kommer under veckan. Den här gången gjorde jag gifflar på hälften av degen och av den andra hälften fick det bli en butterkaka
Tigerkladdkaka

Tigerkladdkaka

Denna specialkladdkaka har en smakkombination av banan, mazarin och choklad, och detta vet jag av lång erfarenhet är otroligt lyckat och gott tillsammans
Milles Äppelkaka!

Milles Äppelkaka!

3 dl vetemjöl. 150 gr smör. 4 msk socker. 2 tsk kanel. Citroncest från en citron. 3-4 äpplen skurna i bitar. Blanda ihop allt med fingertopparna
Semlerulltårta

Semlerulltårta

Vispa ihop ägg och socker länge med elvisp. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Bred på och rulla ihop med hjälp av pappret
Sötpotatisbrownie

Sötpotatisbrownie

Dela sötpotatisen i halvor (eller fler delar om den är väldigt stor såsom min var) och stick hål i den
Nötfri brownie med chokladganache (no-bake, raw)

Nötfri brownie med chokladganache (no-bake, raw)

Tillsätt sedan dadlarna och mixa igen tills dadlarna är i små små bitar. Tillsätt därefter övriga ingredienser och börja mixa först långsamt för att efterhand öka hastigheten
Mjuk citronkaka

Mjuk citronkaka

Vispa rumsvarmt smör och socker smidigt. Rör i citronskal och vispa i äggen ett i taget. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver