Jag är ett stort fan av smaken mazarin, det vill säga bittermandel (bittermandelarom), och tillsätter gärna en eller ett par droppar av bittermandelarom i mina kakor
Rör ihop till en jämn smet och skeda upp smeten i mazarin - eller muffinsformar. "Det är bara att följa recepten", hävdade till exempel Maria E i en kommentar - och vips
Helgen har varit både varm och skön. Jag har träffat föräldrar och syrrans familj och fikat och badat med dom, varit på ett kort volontärmöte, tränat, bloggat och såklart bakat
Degen skall bli elastisk och seg. Sätt bullarna i en smord form ( gärna lite större typ muffins form). Gör dem runda och släta genom att ”riva” eller rulla degbitarna
En fruktig hallon och mandel kaka med en touch av mazarin känsla. Man blev lite skeptiskt när man såg hur den var när man hade gräddat den som man skulle enligt receptet, men den smakade faktiskt riktigt gott och den blev lagom söt i min smak
Butterkaka och även mazariner, receptet på mazarinerna kommer under veckan. Den här gången gjorde jag gifflar på hälften av degen och av den andra hälften fick det bli en butterkaka
Denna specialkladdkaka har en smakkombination av banan, mazarin och choklad, och detta vet jag av lång erfarenhet är otroligt lyckat och gott tillsammans
Tillsätt sedan dadlarna och mixa igen tills dadlarna är i små små bitar. Tillsätt därefter övriga ingredienser och börja mixa först långsamt för att efterhand öka hastigheten