Köttfärs är behändigt, och förhållandevis billigt, och kan varieras hur mycket som helst. Här har jag gjort biffar av nötfärs från naturbeteskött, och kryddat dem med en "vild" kryddblandning som ger lite extra stuns till smaken
Idag var min första dag på min föräldrraledighet. Jobbade sista dagen igår. Ska bli riktigt skönt att kunna ta det lugnt dom sista tre veckorna innan det är dags att föda
Börja med att lägga köttet i marinad, endera i en plastpåse eller i en bunke. Gör egen marinad om du vill, men jag använde en påse av Santa Marias vitlök&örter marinad som var kvar från grillsäsongen
Viltkött är helt underbart, bara att ta från frysen till grytan. Du behöver inte tina och planera…det du behöver är tid, för börjar man tillaga fryst vilt kött så behövs tid
Det händer fortfarande att min man slår mig med häpnad - trots att vi varit gifta mer än fyrtio år. Häromdagen kom han hem med en slow cooker som en överraskning, alldeles utan vidare
Hacka svampen grovt och löken finare. Fräs någon minut i rikligt med matfett. Dofta mjöl över blandningen och tillsätt grädde tills du har en (ganska lös) stuvning
Mustig älggryta som är lika god på älgskav (som här), grytbitar av älg eller älgfärs. Älgskav finns att köpa fryst i välsorterade matbutiker men har du en stek så kan du göra det själv vilket självklart blir godast
Av resterna från den vilda Rydbergaren blev det en god pastarätt dagen efter. Det möra rådjursköttet, löken och kantarellerna fick gona in sig i en lätt sås på grädde med kantarellfond och sherry
Viltkryddad Timjanlax i Kantarellsås. Inlägget presenteras i samarbete med Santa Maria. Mustiga kryddor, värmande grytor och färgsprakande mat hör hösten till tycker jag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.