Krydda med salt, peppar och en nypa socker. För några dagar sedan fick jag improvisera ihop en ny rätt då planeringen för middagen hade fallit i glömska
Vardag igen, och efter att ha ätit rester, förvisso goda rester, i flera dagar smakade det riktigt bra idag med en laxgrytamed asiatiska smaker till middag
Det blev en kryddig hemkokt kola med smak av cognac. Hemkokt kola med cognac, kanel och nejlikaca 45 stycken 2,5 dl vispgrädde1,5 dl ljus sirap2dl strösocker0,5 dl cognac2 msk vaniljsocker1 st hel kanelstång1 påse hela nejlikor Gör så härKoka upp alla ingredienserna i en kastrullLåt stå och dra i 30-40 minuterSila bort kryddorna och koka kolasmetenGör ett kolaprov genom att hälla lite smet i kallt vattenDet ska då gå att forma till en kulaKonsistensen går också att kontrollera med hjälp av en sockertermometer, kolan är färdig vid 130 graderHäll upp i ett bläck eller i små kolaformar efter eget tyckeLåt stelna i rumstemperatur till nästa dagFörvara kolan i kylen Mormors kola med nötter Visste ni att vi svenskar äter mest godis i hela världen
Dottern och jag var och hämtade ut paket och handlade lite förut och då sprang vi på de nya smakerna som kommit från Loka så de var man ju tvungen att handla med
Ett ord med en doft av kanel, vanilj, höstäpplen, nykokt kaffe och jordgubbssaft… Jag älskar forna tiders kafferep och fast jag skrivit om det många gånger på bloggen så tycker jag inte att man nog kan understryka vilken av denna härliga tradition
De här biffarna jag gjorde idag var bara så smarrigaoch goda med sin sås. KRYDDIGA KÖTTFÄRSBIFFAR I EXOTISK SÅS lchf4 port600 g blandfärs1 ägg1 dl vispgrädde2 msk pofiber1/2 tsk salt1 msk sweet chilisås1 msk kinesisk soja1/2 msk kalvfond1. Häll såsen över de brynta biffarna i stekpannan och låt småputtra tills biffarna är klara, ca 10 minuterServera med valfria tillbehör och njut
Servera med ris eller potatis. Tips till helgen. Denna rätt är fantastiskt god. Krämig och enkel att göra. Limen gör att smaken blir godare och fräschare
Blanda mjölet med lite kallt vatten och rör ner i såsen. Smaka av med salt och peppar. Servera kycklingen med ugnsstekt klyftpotatis, sallad, tomat, gurka och majschips
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.