Vildsvinsstek
www.hemtrevligt.se
www.hemtrevligt.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1.2 kg vildsvinsstek
  • 11 st vitlöksklyfta
  • 12 msk senap
  • 10.5 tsk salt
  • 11 krm peppar
  • 11 st rödlök
  • 12 st morötter
  • 11 bitar rotselleri
  • 11 st äpple
  • 12 msk smör
  • 15 dl vatten
  • 12 msk viltfond
  • 14 dl steksky
  • 11 dl vispgrädde
  • 12.5 msk maizena
  • 11 msk äppelcidervinäger
  • 11 msk ljus sirap
  • 1 salt
  • 1 brysselkål
  • 11.2 kg vildsvinsstek 1 st vitlöksklyfta 2 msk senap 0.5 tsk salt 1 krm peppar 1 st rödlök 2 st morötter 1 bitar rotselleri 1 st äpple 2 msk smör eller margarin 5 dl vatten 2 msk viltfond Sås: 4 dl steksky 1 dl vispgrädde 2.5 msk maizena redning 1 msk äppelcidervinäger 1 msk ljus sirap salt peppar Servera med: dillpestopotatis, se recept brysselkål som frästs med äppeltärningar Ugn: 175°Blanda pressad vitlök, senap, salt och peppar och bred runt om steken, även innanför nätet.
  • 1 Skala lök, morötter och rotselleri och skär i bitar. Dela äpplet i mindre bitar.
  • 13. Bryn köttet runt om i en stekpanna med smör. Lägg rotsaker, lök och äpple i en form och lägg köttet ovanpå. Häll på vatten och fond och tillaga i ugn tills köttet har en innertemperatur på 70°.
  • 1 Häll av skyn och koka upp den med grädde. Red av och koka i 3 minuter. Smaka av med vinäger, sirap, salt och peppar.
  • 1 Skiva köttet och servera med dillpestopotatis och kokt brysselkål som frästs med äppeltärningar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.