Det här var en av mina favoriter som barn. Dock var det enligt min mor ett måste att ha fläskfärs. Eftersom jag bor ihop med en jägare testar jag tillaga det mesta med älgkött
Koka upp öl, saft, soja, buljongtärningar, hackad gul lök och vitlök, timjan och nymald svartpeppar. Putsa köttet från överflödigt fett och skär det i 2–3 cm stora bitar
) vildsvin, så klart är det vildsvin som hemburgaren är gjord av. Det är herr Mårtensson som stått vid spisen och komponerat middagen idag och resultatet blev alltså en vildsvinsburgare med två olika röror som verkligen passade till smakerna i hamburgaren
I helgen lagade jag en rustik Portergryta som jag serverade med rotfruktsmos. Nu är det höst eller borde kanske vara, men solen och värmen håller i sig vilket jag tycker är skönt, för vem mår bra av dagar med regn och rusk
Mattias Vilda wok. Äntligen känns det som våren även har kommit upp till Jämtland. Idag packade vi in oss i bilen efter jobb och skola, för att åka till stugan och äta middag
Detta recept går naturligtvis att göra på vilket vilken större filé som helst, såsom t ex ytterfilé från vildsvin, kron- dovhjort eller filé från vanlig nöt
Så var denna ledighet till ända, vi har varit norröver till stugan i helgen och stöka bort "sommaren som försvann"känns lite vemodigt, fast snart är det påsk och då hoppas man på snö till skid o skoteråkning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.