En klassisk och supergod helgmiddag är detta. Passar perfekt som söndagsmiddag så här på hösten. Blir jättegod på älgkött, men går även att använda nötkött tex högrev, fransyska eller grytbitar
Koka upp öl, saft, soja, buljongtärningar, hackad gul lök och vitlök, timjan och nymald svartpeppar. Putsa köttet från överflödigt fett och skär det i 2–3 cm stora bitar
Putsa ytterfilén och skär den i fyra delar. Skär en djup skåra längs med varje "stubbe". Strimla purjon. Spara 4 skivor av baconet och skär resten i mindre bitar
Lite tråkig presentation kanske, men smaken är det inget fel på. Ingredienser. 1 kg nötkött i bitar1 (50 cl) flaska Porter eller annan mörk öl1½ dl svartvinbärssaft1 dl kinesisk soya2 tsk timjan7 - 8 torkade enbär10 st hela pepparkorn2 st torkade lagerblad3 st krossade vitlöksklyftor2 st köttbuljongtärningar1 stor gul lök1 stor morotCa 1 dl vetemjölCa 2 dl grädde eller gräddmjölkSå här gör du
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.