Skala och skiva potatis och lök. Snitta, skölj och skär purjolöken i tunna skivor.
Lägg Milda i en tjockbottnad gryta och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget.
När matfettet tystnat och blivit mycket svagt brynt - lägg i det skurna och mjukfräs det ca 5 minuter utan att det tar färg.
Tillsätt vatten och buljong. Koka potatisen under lock tills den är helt sönderkokt, ca 20 minuter. Vispa soppan slät med en stålvisp. Smaka av med salt och peppar.
1. Skala och koka potatisen. Skölj purjolöken och skär den i mindre bitar. Koka den mjuk i hönsbuljong. Mixa purjon med buljongen och häll tillbaka i kastrullen
Crème Vichyssoise - eller Potatis och purjolökssoppa med saffran. potatis och purjolökssoppa med saffran Crème Vichyssoise - eller Potatis och purjolökssoppa med saffran
1. Dela lökar och potatis i bitar och svetta dem lätt i smör i en kastrull. Häll över vatten så att allt täcks,lägg i buljongtärningen och låt det hela koka tills potatisen är mjuk
Skala och skiva potatis och lök. Snitta, skölj och skär purjolöken i tunna skivor. Lägg magarin i en tjockbottnad gryta och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget
13 mars 2012-Få rätter smakar lika bra kalla som varma. Här är en soppa som är värmande och smakrik en kylig vårdag och lika underbart svalkande god en het sommardag
Potage Parmentier eller Crème Vichyssoise. . Det här är verkligen en stor favorit hemma hos oss. – barnen är väldigt förtjusta i den här soppan med sin milda rika smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.