Milda.se
Grönsaker & Rotfrukter

Grönsaker & Rotfrukter

Smakrika varianter med grönsaker och rotfrukter
Rotsakspytt

Rotsakspytt

Låt rotsaksblandningen fräsa ytterligare ett par minuter under omrörning tills rotfrukterna känns mjuka
Palsternacksoppa med smak av chili

Palsternacksoppa med smak av chili

1. Skala och skiva palsternackorna i grova bitar. 2. Häll Milda flytande margarin i en stor kastrull (och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget)
Paj med pumpa och squash

Paj med pumpa och squash

Fräs grönsakerna i Milda Culinesse i en stor stekpanna. Lägg i grönsakerna och häll över äggblandningen
Pumpasoppa med rostade pumpafrön

Pumpasoppa med rostade pumpafrön

Ta ur alla frön ur pumpan, men spara dom. Skär pumpan i grova bitar. Skala och hacka löken. Häll Milda Culinesse i en tjockbottnad kastrull eller gryta
Hasselbackspotatis

Hasselbackspotatis

Sätt ugnen på 225°C. Skala och skölj jämnstora potatisar. Skär dem i tunna skivor, men inte helt igenom, de ska hålla ihop nertill
Bakad potatis

Bakad potatis

Bakad potatis blir allra godast om den tillagas på en bädd av grovt salt. Det går givetvis också bra att tillaga den på ett galler eller i långpanna
Ratatouille

Ratatouille

Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skala, klyv och skiva löken. Skär squash och aubergine i bitar
Stekt klyftpotatis

Stekt klyftpotatis

Skala potatisen och skär den i stora klyftor. Koka upp vatten och låt klyftorna koka i 3 minuter. Häll av vattnet och torka potatisen noga i en handduk

Stekt lök i skivor

2 msk Milda mat &bakmargarin. Skala, klyv och skär löken i tunna skivor. Lägg Milda i en kall stekpanna och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget
Vichyssoise

Vichyssoise

Skala och skiva potatis och lök. Snitta, skölj och skär purjolöken i tunna skivor. Lägg Milda i en tjockbottnad gryta och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget
Wokade grönsaker med fetaost

Wokade grönsaker med fetaost

Woka grönsakerna hastigt och rör hela tiden. Tillsätt spenaten under omrörning när grönsakerna börjar mjukna
Sötpotatissoppa

Sötpotatissoppa

Skala och tärna potatisen. Tärna paprikorna. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs paprikan i matfett tills den blivit mjuk och fått lite färg
Squash med fetaostfyllning

Squash med fetaostfyllning

Sätt ugnen på 175°C. Halvera squashen och skrapa ur innehållet så att ½ cm ut mot kanten blir kvar. Skala och hacka lök och vitlök och fräs tillsammans med inkråmet i matfett tillsammans med tomaterna i ca 3 minuter
Madickens krämiga färskpotatissallad

Madickens krämiga färskpotatissallad

2-3 msk Slotts Gästabud stark & söt. Tärna potatisen och lägg i en skål tillsammans med rädisor, äppelskivor och sockerärter skurna på längden
Linssoppa med kanelscones

Linssoppa med kanelscones

Tips. Använd stor gryta för att undvika att soppan kokar över. Lägger du i äpple för tidigt blir det mos av det
Tomatsoppa

Tomatsoppa

Vänd ner Milda Cuisine Vitlök & Örter i soppan. 1½ dl Milda Cuisine fraiche Vitlök & Örter. Häll margarin i en kastrull och låt löken fräsa tills den blir gyllengul
Spenatsoppa med morotsugnspannkaka

Spenatsoppa med morotsugnspannkaka

Pannkaka. Börja med att göra själva pannkakan. Sätt ugnen på 200°C. Vispa samman äggen, tillsätt mjölet, mjölken och salt till en klumpfri smet
Fyllig majssoppa

Fyllig majssoppa

2½ dl Milda Mat & Visp 26 %. Skala och hacka löken och vitlöksklyftorna. Skala och skär potatisen i mindre bitar
Rödkålssallad

Rödkålssallad

Koka upp balsamvinäger och socker med finhackad chili. Låt dressingen sjuda under lock ca 15 minuter. Skala och strimla rödlök och strimla rödkål, lägg i en skål