Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. 1Rulla ihop degen på längden och lägg rullen med skarven nedåt. Klipp upp snibbar med en sax cirka 1 ½ centimeter ner i degen, med 1 ½ centimeters mellanrum. 1Pensla längderna med lätt uppvispat ägg och strö över pärlsocker och flagad mandel
du kan variera med mandelmassa eller äpplemos exempelvis. Pensla med ägg o toppa med pärsocker. Jäs i 40 min,penska med ägg o toppa med pärlsocker o sen grädda i ca 12-15 min. 1 tsk vanilsocker med äkta vanilj. 1 tsk vanilsocker med äkta vanilj
Pensla längderna med uppvispat ägg och strö på rörsocker och mandelspån. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och lät jäsa övertäckta i 30 minuter
Mitt bidrag till försäljningen den här gången var vetelängdermed en god fyllning. Fyllda vetelängder. Pensla med ägg och strö på pärlsocker och flagad mandel
Pensla med ägg o strö över pärlsocker. 2 st. 25 g jäst3 dl mjölk75 g smör1 msk kardemumma1/2 dl socker1 nypa salt1 tsk KanelCa 7 dl mjöl Till fyllning100 g smör1 tsk vaniljsocker2 tsk kanel2 msk socker1 tsk kardemumma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.