Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. 1Rulla ihop degen på längden och lägg rullen med skarven nedåt. Klipp upp snibbar med en sax cirka 1 ½ centimeter ner i degen, med 1 ½ centimeters mellanrum. 1Pensla längderna med lätt uppvispat ägg och strö över pärlsocker och flagad mandel
du kan variera med mandelmassa eller äpplemos exempelvis. Pensla med ägg o toppa med pärsocker. Jäs i 40 min,penska med ägg o toppa med pärlsocker o sen grädda i ca 12-15 min. 1 tsk vanilsocker med äkta vanilj. 1 tsk vanilsocker med äkta vanilj
Pensla längderna med uppvispat ägg och strö på rörsocker och mandelspån. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och lät jäsa övertäckta i 30 minuter
Mitt bidrag till försäljningen den här gången var vetelängdermed en god fyllning. Fyllda vetelängder. Pensla med ägg och strö på pärlsocker och flagad mandel
Pensla med ägg o strö över pärlsocker. 2 st. 25 g jäst3 dl mjölk75 g smör1 msk kardemumma1/2 dl socker1 nypa salt1 tsk KanelCa 7 dl mjöl Till fyllning100 g smör1 tsk vaniljsocker2 tsk kanel2 msk socker1 tsk kardemumma
Så varför inte fylla ett par vetelängdermed riven nougat. En liten spontanfika till morgonmötet med arbetsgruppen och en chans att baka något nytt för mig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.