Servera grytanmedcouscousenoch harissasmöret. När jag var liten blev jag och min familj hembjudna till Asissa och Samira som lagade denna fantastiska grytamed tunisiskt ursprung
1Hacka sedan svampen och löken och fräs dom lite lätt med smör. 1Häll sedan ner grädden och gräddfilen i svampen och löken och koka upp lite lätt under rörning. 1När bönorna har kokat klart häller man ner dom tillsammans med resten. 1Häll sedan i sojan och fonden tillsammans med resten, salta och peppra efter smak. 1Serveras med ris eller nudlar, och njut
Servera gärna grytanmedcouscous eller med ett luftigt basmatiris. Grytan innehåller bland annat champinjoner, katrinplommon och haricots verts (gröna bönor) och är smaksatt med harissa och en härlig kryddblandning, ras el hanout, som jag hittade på bloggen 'Strenght and sunshine' (se här)
Det här medvegetariska grytor. Jag vill bli bättre på att göra vegetariska grytor som denna, dels för att det är så himla enkelt och gott, men samtidigt för att det är billigt och näringsrikt
Fransk löksoppa, libanesisk potatisgrytaoch krispig ingefärstofu. Bortsett från lyxigare ställen så tycker jag "vanlig" vegetarisk sushi kan vara lite tråkig i längden, TYVÄRR
Mitt liv som flexiterian fortsätter och jag konstaterar att jag numera äter mer vegetariskt än kött, något som har medfört att min så aldrig sinande energi har ökat ytterligare
Koka upp linser ochcouscous i samma gryta. VEGETARISK PAJ MED LINSER COUSCOUSOCH SOLTORKADE TOMATER. Sen insåg jag att jag inte kunde gå med tårar i ögonen till affären och köpa godis själv så jag bad min sambo att göra det åt mig
Bryn det på båda sidor i en stekpanna med smör och lägg över det i en gryta. Fräs bacon och purjolök tills baconet börjar få färg och lägg över i grytan
Det handlar om vegetariska halloumi- och morotsbiffar med jasminris och vitlökssås. Riv halloumi och morötter och häll i en skål tillsammans med två ägg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.