En smakrik och frisk vegetariskpaj. Ingredienser pajdeg. Börja med lökblandningen, därefter soltorkadetomateroch oliver, smula över fetaosten, strö över den rivna osten och avsluta med äggstanningen
Skär ner tomaterna i småbitar och ha i dem i stekpannan, krydda med salt och peppar. Fyll pajskaletmed de stekta grönsakerna och häll äggstanningen över
Lägg i pajskalet tillsammans med strimlade tomateroch strimlad skinka. Vispa ihop ägg, mjölk, crème fraiche, pesto, salt och peppar och häll i pajskalet
Detta kan nog vara den godaste vegetariska maträtten jag någonsin själv har tillagat. Jag gjorde min tomatsås genom att använda en burk krossade tomater av hög kvalité (annars blir såsen bara vattnig) som jag kokar upp tillsammans med oregano, havssalt och lite svartpeppar
Fördela avrunna kronärtskockor, ugnsbakade körsbärstomateroch bitar av mozarella i pajskalet. Jag använde mina egengjorda ugnsbakade tomater i fyllningen, men du kan också använda färska, halverade och lätt urkramade körsbärstomater om du hellre önskar det
Blanda ihop tomater, soltorkadetomater, lök, vitlök, oliver och ost och häll ner allt i pajformen. Den här pajen är så god så man får önskemål om att göra den till födelsedagar och typ varje helg
Fördela champinjonerna och zucchinin i pajskalet tillsammans medtomaterna. Den här veckans vego får bli en lite annorlunda pajmed färska champinjoner och zucchini, ochmed ett krämigt täcke av mozarella och kronärtskockspesto
Häll fyllningen i pajbottnen. Tryck ut degen tunt i en form med löstagbar botten. Blanda tomaterna, vitlök, soltorkadetomater, oliver, vispgrädde, ägg, salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.