Jag tänkte att jag skulle lägga till en kategori här på bloggen som heter ”Veckans bröd”. Vet ni vad jag insåg häromdagen när jag bläddrade bak några sidor här på bloggen
Det blev den här pajen, som få bliveckansvegetariskainslag. För ett par veckor sedan döptes mittlilla barnbarn, och då bjöds släktingar och vänner på paj och kladdkakor efteråt
Hoppas att ni alla fått en riktigt bra start på veckan. God måndagseftermiddag allesammans. LCHF-vecka. Jag började minvecka med ett kortare arbetspass än vanligt, så jag är redan hemma från jobbet igen, och lunchen är dessutom intagen
En klassisktpytt-i-pannainnehåller ju vanligtvis kött men denna rätt tycker jag går utmärkt att variera både med och utan kött och dessutom kan man testa olika kött, rotfrukter eller varför inte ost
Det är intealltidminmatbutik har så stort utbud av ekologiska grönsaker och sedan älskar jag utmaningen att komponera nya rätter av det som dyker upp iveckans låda
Tahini är en sesampasta som man brukar använda när man gör t ex hummus. Det är iprincip det enda jag har använt det tilli många år men nu har jag börjat använda det alltmer imatlagning och dressingar och det är väldigt gott
Här får dem välja "sin" rätt, gärna vara med och laga maten också. Kålpudding. Något som många säkert tycker låter krångligt och en rätt som bara mormor och farmor gör
Det är ett klassiskt recept på gröt, som en gång sägs ha skapats av Vera Niemi på Pajala Sjukhem. Många äldre blir ju förstoppade - bl a p g a att de inte rör sig så mycket - och hon tyckte det var bättre att komma tillrätta med de tröga magarna med hjälp av en god och nyttig gröt i stället för med en massa laxermedel
Och packas ner iveckans lunchlådor. Denna gång blev det chilikryddad nötfärs med grön paprika/sockerärt, grovrivna morötter, timjanstekta plommontomater med champinjoner och en kall vitörtdressing
Har ni ont om tid för matlagning denna vecka. Jag har lösningen. Här kommer ett enkelt, gott och hälsosamt recept som ger dig fullt med energi och tid för annat du ska hinna med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.