12 dl
mjölk 1-2 msk strösocker 1.5 msk potatismjöl eller 2 msk majsstärkelse 2 st äggulor 3-5 krm vaniljpulver eller 1-2 tsk vaniljsockerMät upp mjölk, strösocker, potatismjöl eller majsstärkelse i en kastrull. Tillsätt äggulorna.(Med potatismjöl bör vaniljkrämen användas nygjord, med majsstärkelse kan den göras en dag innan.) 2 dl mjölk 1-2 msk strösocker 1.5 msk potatismjöl eller 2 msk majsstärkelse 2 st äggulor Mjölk, strösocker, potatismjöl och äggulor. Vispa till en jämn smet. Vispa ihop. Värm på svag värme samtidigt som du vispar hela tiden tills krämen tjocknar och blir fast och fin. Tag sedan direkt bort kastrullen från värmen.(OBS! Krämen får inte koka. Värm på svag värme. Vispa hela tiden.) Krämen tjocknar. Rör i vaniljpulver eller vaniljsocker. 3-5 krm vaniljpulver eller 1-2 tsk vaniljsocker Vaniljpulver. Rör om. Låt krämen svalna. Förvara vaniljkrämen i kylskåp tills den ska användas.(Med potatismjöl bör vaniljkrämen användas samma dag ganska snart men om du gör den med majsstärkelse går det bra att ha vaniljkrämen i kylskåp 1 dygn.) Låt svalna.
En fast vaniljkräm/mousse som passar ypperligt vid tårtbak. Vaniljkräm/Mousse. Vispa grädden (den ska vara fast, inte hård), vänd samman med den kalla vaniljkrämen (sila ytterligare en gång genom finkornig sil om du anser krävs)
Varje gång jag gör vaniljkräm eller vaniljsås så börjar jag leta efter ett nytt recept att prova. Ska vaniljkrämen användas till tårta så kan man tillsätta ca 1 dl vispad grädde för att få en fluffig konsistens
En underbar vaniljkräm som passar utmärkt till olika bakverk. Jag brukar använda den till att fylla mina eclair eller så brukar jag ha den som tårtfyllning
Vaniljkräm är riktigt smarrigt att ha i tårtor, speciellt hemlagad. (ger ca 3 dl vaniljkräm)2 äggulor2 msk strösocker3/4 msk potatismjöl2,5 dl mjölk0,5 vaniljstång eller 1 msk vaniljsocker1tsk smörsmaka av med en nypa salt (mitt eget tillägg)1. ca 3 dl vaniljkräm
Att koka sin egen vaniljkräm låter mer avancerat än vad det egentligen är. Lägg ner vaniljen och stången i kastrullen och koka upp under omrörning tills vaniljkrämen tjocknar
Många gånger har jag gjort vaniljkräm, men jag har aldrig varit sådär riktigt nöjd med den. Nog pratat, här kommer receptet på en riktigt god och enkel vaniljkräm, eller som man säger på franska,
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.