Vaniljkräm
www.recepten.se
www.recepten.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 dl mjölk
  • 11-2 msk strösocker
  • 11.5 msk potatismjöl eller  2 msk majsstärkelse
  • 12 st äggulor
  • 13-5 krm vaniljpulver eller  1-2 tsk vaniljsocker
  • 12 dl mjölk 1-2 msk strösocker 1.5 msk potatismjöl eller  2 msk majsstärkelse 2 st äggulor 3-5 krm vaniljpulver eller  1-2 tsk vaniljsockerMät upp mjölk, strösocker, potatismjöl eller majsstärkelse i en kastrull. Tillsätt äggulorna.(Med potatismjöl bör vaniljkrämen användas nygjord, med majsstärkelse kan den göras en dag innan.) 2 dl mjölk 1-2 msk strösocker 1.5 msk potatismjöl eller  2 msk majsstärkelse 2 st äggulor Mjölk, strösocker, potatismjöl och äggulor. Vispa till en jämn smet. Vispa ihop. Värm på svag värme samtidigt som du vispar hela tiden tills krämen tjocknar och blir fast och fin. Tag sedan direkt bort kastrullen från värmen.(OBS! Krämen får inte koka. Värm på svag värme. Vispa hela tiden.) Krämen tjocknar. Rör i vaniljpulver eller vaniljsocker. 3-5 krm vaniljpulver eller  1-2 tsk vaniljsocker Vaniljpulver. Rör om. Låt krämen svalna. Förvara vaniljkrämen i kylskåp tills den ska användas.(Med potatismjöl bör vaniljkrämen användas samma dag ganska snart men om du gör den med majsstärkelse går det bra att ha vaniljkrämen i kylskåp 1 dygn.) Låt svalna.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.