Servera denna härlighet till vaniljglassoch den ljumna salta kolasåsen. vaniljglass. Dra sedan av från plattan och rör i små tärningar av smöret, samt smaka upp med en nypa flingsalt
Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör i smöret. Koka sedan på ganska stark värme, utan lock, tills såsen tjocknat och fått fin ljusbrun färg, ca 10 minuter
Att servera färska bär medvaniljglass är en klassiker som min farmor ofta bjöd mig på som barn. När det kommer till vaniljglass finns det ju hur många olika varianter som helst
En underbar smakkombination där inga smaker tar över, de syrliga lingonen balanseras upp av den söta kolasåsen, den kryddiga kanelen mjuknar tillsammans med vaniljen och krispigheten från marängerna bryter av den lena glassen
Rå vaniljglassmedapelsin-och mandelkola och. Nästa gång gör vi jordgubbsrippel i, eller kiwibitar (för det var jättegott till), sedan blev vi väldigt sugna på att göra en variant på "Solero-glassen", Då tänkte vi att man kan ha samma vaniljglass-bas, mango/ananas/passionsfrukts-rippel i och samma överdrag
Vaniljglassmed rabarberkompott och italienska maräng. Mitt näst mest lästa inlägg är lemon curd, del två, det vill säga vaniljparfait med lemon curd och italiensk maräng
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.