ekologiskt helst gräsbetat smör och ghee (klarnat smör där man kokat bort mjölkproteinet), smör, olivolja, macadamia olja, avokado olja och valnötsolja
Servera med lite sallad, strö över flingsalt och ringla över valnötsolja. Valnötsolja. Koka rödbetorna i saltat vatten tills de är mjuka, tiden varierar och det kan ta upp emot en timme
Istället för en neutral olja använde jag valnötsolja som fick förstärka smaken på brödet. Valnötsolja är absolut inte nödvändigt, men gav en supergod smak
rostad valnötsolja, eller olivolja valfria örter, t ex timjan, basilikaValnötssoppa – Soupe à la noix Mixa valnötskärnorna i en matberedare till ett fint pulver
Byt ut 2 msk av oljan till valnötsolja eller hasselnötsolja för extra boost. Granola med saffran och apelsin är något som jag verkligen rekommenderar att testa
underbar benämning)½ paket jäst2 tsk salt + 1 msk honung5 dl fingervarmt vatten + 1 dl mjölk2 msk olja (raps- oliv- eller valnötsolja till valnötsbröd)2 dl grahams- eller rågmjöl150 gr valnötter600 g vetemjöl (10-10 ½ dl)1 dl sesamfrö eller solrosfrö till utbakningenRör ihop degen och låt den jäsa 1-1 ½ timme i rumstemperatur
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.