VALLMOKAKANMED SMÖRIG SMULDEGSTÄCKE. Ändå sen vi var på genomresa i Tyskland i somras och tog av från motorvägen in mot landet och hamnade på ett sagolikt litet ställe för att ta en bit mat och såg deras kakbuffé, har jag tänkt på vallmokaka
Denna mustiga vallmokakamed smak av äpple, kanel, kardemumma, muskot med ett täcke av pumpakärnor och mandelspån lär råda bot på (åtminstone för en kortare stund) en annalkande regnig och blåsig höst
Däremot bakar jag mjuk citron- och vallmokaka ibland, det är också fint. Den tillkom under ett par galet roliga dagar i oktober när jag var först var på studieresa med butikens personal (styck, kock, deli och kolonial) och sedan hakade på ett par matglada vänner, Ulf och Fredrik, som bor permanent i Paris och är lika nördigt intresserade av mat som jag
Pröva med en sticka. Smaksätt en burk (250 g) Kesella gourmet med 1/2 dl flytande honung och rivet apelsinskal av 1/2 apelsin och bjud till vallmokakan vid festliga tillfällen
Smöra och bröa en rund form med avtagbar kant. jag får ofta öka gräddningstiden med de flesta recept, men för vissa räcker det säkert med 20 minuter). 2 medelstora citroner
Häll sedan över båda burkarna med stora vita bönor i ett durkslag och skölj noga av dem. Häll sedan ner kokosmjöl, mandelmjöl, proteinpulver, sötning och bakpulver och blanda smeten med en sked
De var också väldigt nyfikna på att få smaka lite raw food, så i och med den beställningen komponerade jag ihop ett nytt chokladtårtsrecept som jag tänkte dela med mig nu
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.