Ändå sen vi var på genomresa i Tyskland i somras och tog av från motorvägen in mot landet och hamnade på ett sagolikt litet ställe för att ta en bit mat och såg deras kakbuffé, har jag tänkt på vallmokaka
Ingredienser Portioner. 4 4 blodapelsiner 1/2 dl pistagenötter 1/2 g saffran 1/2 msk vatten 3 msk honung (alt agavesirap för vegansk) Till garnering mynta Lägg till i inköpslistan
Häll sedan över båda burkarna med stora vita bönor i ett durkslag och skölj noga av dem. Häll sedan ner kokosmjöl, mandelmjöl, proteinpulver, sötning och bakpulver och blanda smeten med en sked
Denna mustiga vallmokaka med smak av äpple, kanel, kardemumma, muskot med ett täcke av pumpakärnor och mandelspån lär råda bot på (åtminstone för en kortare stund) en annalkande regnig och blåsig höst
Det var nog säsongens sista och de smakade perfekt. De var söta, syrliga, saftiga och smakrika. Jag marinerade apelsinklyftor i sockerlag och serverade de med krispig mandelkaka med mild ton av citrus och saffran och hyvlad choklad
Den här salladen är fantastiskt god, matig och mättande. Kombinationen av citrusvinägretten tillsammans med fänkål, avokado, blodapelsin och rostade mandlar är underbar
Blanda socker, salt, vitpeppar och timjan och gnid in det runt om hela laxbiten. Lägg laxen och all sockerblandning i en påse och tillsätt lite blodapelsinjuice
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.