Vallmokaka2 ägg 1,5 dl strösocker 2 citroner, rivet skal 1 apelsin, rivet skal 0,5 dl apelsinsaft 150 g ricotta (eller kvarg eller kesella) 1 dl olivolja 2,5 dl vetemjöl 1,5 tsk bakpulver 0,5 dl blå vallmofrön smör, till formen ströbröd, till formen
Cream cheese-frosting25 g smör, rumsvarmt 2,5 dl florsocker 0,5 tsk vaniljsocker 1 tsk citronsaft, och lite rivet skal till garnering 50 g Philadelphia cream cheese (eller liknande färskost) ca 1 msk vallmofrö
Citronglasyr2 dl florsocker 1-2 msk citronsaft, och lite rivet skal ca 1 msk vallmofrö, till garnering
Sikta sedan i mjölet med bakpulveret och vispa till en mjuk deg. Sockerkakor och mjuka kakor. Jag fick så klart receptet på vallmokakantill slut och när jag testade hemma första gången blev den inte alls bra
Vispa samman ägg och socker tills smeten blir vit och pösig. Tillsätt vallmofrön, grädde och mjölk. Rör till sist ner det smälta och avsvalnade smöret i smeten
Sprid ut ovanpå kakan tillsammans med pumpakärnor och mandelspån. Denna mustiga vallmokaka med smak av äpple, kanel, kardemumma, muskot med ett täcke av pumpakärnor och mandelspån lär råda bot på (åtminstone för en kortare stund) en annalkande regnig och blåsig höst
Vispa samman ägg och socker tills smeten blir vit och pösig. Tillsätt vallmofrön, grädde och mjölk. Rör till sist ner det smälta och avsvalnade smöret i smeten
Däremot bakar jag mjuk citron- och vallmokaka ibland, det är också fint. Blanda torra ingredienser i en bunke, vispa socker med ägg och mjukt smör till fluff
Tillsätt oljan och vallmofröna. äggvitorna med resterande socker till hårt skum. äggviteblandningen över äggulorna, tillsätt rivet citronskal och blanda
Tillsätttill sist vallmofröna och blanda allting noga, återigen med en sked. Häll sedan över dem i en bunke, tillsätt 2 msk honung. 1 tsk vaniljpulver, ½ dl äggvita, 2 ägg och mixa med en stavmixer till en puré
Citron- och vallmokaka är något alldeles extra och nästintill omöjligt att beskriva - men som ett slags mellanting mellan en söt kaka och ett kuvertbröd, kanske man kan säga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.