Skölj och ansa jordgubbarnaoch skär dem i bitar. Vispa grädden tjockoch fluffig. Blanda flädersaft och sirap med citronmelissoch ringla över jordgubbarna
Igår köpte vi fina jordgubbar – som smakade jordgubbar. Inte så miljösmart med tanke på att det hade åkt från Spanien men allt som sätter lite piff på vardagen är välkommet just nu
Nu är sommaren verkligen här och våra första svenska jordgubbar har börjat dyka upp på sina håll. Personligen har jag alltid hembakta maränger liggandes, men har man inte det eller lust att göra egna maränger så går det självklart att även använda köpta maränger eller varför inte springa förbi ett konditorioch köpa fina maränger där
Snoppaoch halvera jordgubbarna, lägg dem i den smordaformen. Smöra en ugnsform. Dela varje After Eight-platta i fyra-fem delar, fördela bitarna över jordgubbarna
Häromdagengjorde vi årets sats av rårörda jordgubbar, sjukt gott. Jag är inte så förtjust i koktjordgubbssylt, men rårörd är ju som att äta en bit sommar, mycket fräschare, syrligare ochgodare
Doppajordgubbarna i chokladenoch vänd dem i strösslet, nötterna eller kokosen. Hacka och smält chokladen, antingen i en skål i mikron eller över vattenbad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.