4
bröd ( hela stora runda, hönökaka eller liknande)
1 Fyllning
ett
1200 g
bostongurka
1250 g
leverpastej
11 dl
crème fraiche
1 Fyllning
två
1 Ca
400 g räkor
13 hårdkokta
ägg
11 dl
majonnäs
1½ tsk
salt
13 msk
dill (eller efter smak)
1 Citronsaft
efter smak
1 Fyllning
tre
1400 g
mimosasallad
1400 g
kassler (eller skinka)
1
Topping
13 dl
crème fraiche
12 ¼ dl
majonnäs
1 Ca
30 gurkskivor
16
citronskivor
12 burkar
räkor á170 g (avrunnen vikt)
1
Isbergssallad
1 Ca
15 tomatklyftor
1 Ca
15 ostskivor
1 Ca15
skinkskivor
12 kokta
ägg, skurna i kvartar
1
Dill
14 bröd
( hela stora runda, hönökaka eller liknande) Fyllning ett 200 g bostongurka 250 g leverpastej 1 dl crème fraiche Fyllning två Ca 400 g räkor 3 hårdkokta ägg 1 dl majonnäs 1 dl crème fraiche ½ tsk salt 3 msk dill (eller efter smak) Citronsaft efter smak Fyllning tre 400 g mimosasallad 400 g kassler (eller skinka) Topping 3 dl crème fraiche 2 ¼ dl majonnäs Ca 30 gurkskivor 6 citronskivor 2 burkar räkor á170 g (avrunnen vikt) Isbergssallad Ca 15 tomatklyftor Ca 15 ostskivor Ca15 skinkskivor 2 kokta ägg, skurna i kvartar DillDag ett: Fyllning ett: mosa leverpastejen med gaffel, tillsätt bostongurka och crème fraîche. Rör klumpfritt. Fördela på första botten. Lägg på andra botten. Fyllning två: koka äggen, låt svalna och riv dem sedan på den grova sidan på ett rivjärn eller hacka dem. Hacka räkorna. Blanda majonäs, crème fraîche, räkor, ägg, salt, citronsaft och dill. Bred på andra botten. Lägg på tredje botten. Fyllning tre: hacka/dela/skär kasslern/skinkan i små bitar. Rör ihop med mimosasalladen och fördela på tredje botten. Lägg på fjärde botten. Blanda majonnäsen och crème fraichen och bred på över hela tårtan, spara det som blir över till dagen efter då brödet kan suga upp en del av majonnäs och crème fraicheblandningen. Låt vila i kylen över natten. Dag två: Fördela resten av majonnäs och crème fraiche blandningen där det behövs. Skiva gurkan och placera runt tårtan. Klä med isbergssallad och börja dekorera. Jag har skrivit ut ungefär hur mycket av varje jag använde till dekorationen, se bild.
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.