Mortla saffranet tillsammans med någon nypa socker, så att pistillerna finfördelas. Degen behöver inte knådas, bara arbetas ihop så att du kan dela den i tre bitar
Visst måste den mänskliga handen hjälpa till men jag ger all eloge till våra elektriska köks vänner. Dessa stunder känns det som om allt bara blir värre allt som veckorna går
I går när jag försökte kurera min onda rygg utspelade sig denna lilla konversation. Den här lergrytekycklingen är en sån perfekt rätt att göra då, man hackar massa grönsaker i början men sen sköter sig hela rätten helt själv i ugnen medan man gör det man ska
Nagga snittytan med en gaffel efter halva tiden – då rinner saften ur lättare. Kolla gärna till tomaterna efter två timmar så att de inte redan är klara, dvs när de inte längre vätskar och har börjar torka till
Man är det när man säger att tiden gårså vansinnigt fort att man inte hinner med längre. Så nu är vi rustade när våren kommer Förra veckan bjöd vi svärmor och svärfar på FLÄSKFILÉ ASIAN STYLE, och jag ska erkänna att jag var lite nervös för svärfar, som har lite svårt när det vankas lite starkare mat
Ideerna är slut och hjärnan går i slow motion. Jag är en sån som inte äter frukost till vardags. Detta slängde jag ihop igår kväll och den bör räcka några mornar
Så här dagen efter valborgsfirandet med bästa grannarna, med min galet irriterande pollenallergi och med en universitetsuppgift skriven (jag tycker om att skriva, anser mig inte har några större problem med det alls, men det var nog lite för länge sedan jag skrev med referenser till kurslitteratur) är jag ganska trött
1 helt ägg + 1 äggula (ta två äggulor om de är små ägg)2 dl rapsolja 1 tsk vitvinsvinäger1-2 tsk dijongsenapSalt och vitpepparKnäck äggen i en hög mixer-bunke (sån hög rund ni vet)Häll över oljan och resterande smaksättningar
Våra hjärnor gick genast igång, visst lät det gott och visst är det kul med köttbullar, men eftersom "någon" här hemma rullar en hel massa köttbullar på jobbet så tyckte "någon" att det krävdes en liten förändring
Örtsmör, örtolja och färskost som inledning på våra utsvävningar på Hotell Borgholm. Fantastiskt kravlamm och den mest ljuvliga flädermousse jag någonsin smakat, på Solberga Gård, som också har en mysig gårdsbutik
Jag hade nu lovat mannen att inte ge mig ut ensam i skogen men innan det var färdigt så var jag det. Däremot gick jag inte i värsta sumpträsket långt från väg och stig till mitt ställe så det löftet höll jag
Det är inte många ingredienser med i receptet men det krävs faktiskt inte så mycket mer för att njuta av en otroligt god middag, var smak har sin plats och det finns ingen större konkurrens på tallriken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.