Den här goda västerbottenpajen åt vi till kräftorna i söndags och den gjorde stor succé och det var riktigt gott med kantareller i pajen, annars kan det blir lite väl mycket bara ostsmak för mig
Mammas underbart saftiga och goda västerbottenpajmed kantareller. Det jag tycker är allra bäst med den här pajen är att kantarellerna inte blandas med fyllningen utan läggs ovanpå, så att när man äter pajen känner man verkligen den goda smaken av kantarellerna
Dax för lite kräftkalas då, passade på när syster med familj ändå var på besök. " Han var inte helt med på att man faktiskt skulle äta det där monstret som låg på tallriken
Kavla ut smördegsplattorna och rulla upp degkanter runt om. Stek kantarellerna i lite smör. Blanda ihop ägg och grädde, blanda ner västerbottenosten, lite salt och några nypor peppar
Låt din västerbottenpaj vila en stund före servering. Smaka av med några nypor salt & peppar. Du behöver6 personerPajdeg150 g smör4 dl grahamsmjöl2 msk kallt vatten0,5 tsk saltFyllning1 l färska kantareller2 gula lökar4 ägg1,5 dl creme fraiche1,5 dl västerbottenost1 dl hackad gräslökSaltSvartpepparGör såhärFinfördela smöret i mjölet, saltet och tillsätt vatten
Nu räckte det till både en svampbruschetta och en västerbottenpajmed kantareller. Stella följde med mormor ut i skogen och den här korgen med kantareller kom hon hem med
Smaka av med peppar. Servera gärna med en god sallad. Om du har torkade kantareller, blötlägg dem först i 15 minuter innan du bryner dom tillsammans med den hackade löken
Smaka av med peppar. Servera gärna med en god sallad. Om du har torkade kantareller, blötlägg dem först i 15 minuter innan du bryner dom tillsammans med den hackade löken
Har du ingen matberedare går det lika bra att blanda ihop degen för hand med en gaffel. Eller tryck ut direkt med väloljade händer eller med en slickepott i en non-stickpajform
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.