5 dl vetemjöl 2 msk vatten Fyllning 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 1 l färsk svamp 500 gram t ex kantareller och champinjoner 2 msk smör salt svartpeppar 1 tsk rosmarin 4 st ägg 3 dl grädde 3 dl prästost riven långlagrad Till servering bönsallad
Pajdeg120 g smör 1,5 dl vetemjöl 1,5 dl grahamsmjöl 2 msk vatten 1 krm salt. Fyllning350 g körsbärstomater, delade (gärna i olika färger) 100 g fetaost, smulad 1 purjolök, sköljd och fint skivad (liten) 40 g smör 50 g surdegsbröd, tärnat 50 g svarta oliver utan kärnor, hackade 1 klyfta vitlök, fint riven 3 ägg 2 dl vispgrädde salt
Fräs lök och svamp i smör tills vätskan kokat in, krydda med salt, peppar och timjan. 1kantareller. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant ca 22 cm, nagga botten. Ta ut och låt pajen sätta sig 5–10 minuter innan du serverar med sallad
4 250 g färsk pajdeg 1 gul lök 1 msk smör 150 g skuren grönkål flingsalt med jod svartpeppar Äggstanning 3 dl mjölk (3 %) 1 dl matlagningsgrädde 4 ägg 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 140 g ädelost Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Servera med grönsallad och avokado. Pajbotten. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop smör, ägg och grädde. Häll blandningen i en pajform och grädda i ugnen i 7 minuter
1Fyllning2 gula lökar (eller 2 stora schalottenlökar) 2 klyftor vitlök 500 g kantareller olja, till stekning 800 g blandfärs salt svartpeppar, ur kvarn (eller vitpeppar)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.