Jag använde också mitt ganska nyinköpta durramjöl, tillsammans med mörkt bovetemjöl och rårismjöl. ½ dl olja - kokosolja blev det den här gången, men det går bra med raps, hampa, avocado- eller mandelolja
Efter kakkalasandet är det kanske på sin plats med ett lite mer rejält och hälsosamt bakverk. Jag bestämde mig alltså för att försöka baka ett eget glutenfritt hårt bröd med bara äkta, naturliga ingredienser
Pensla sedan bullar med lite vatten (för att de ska få en fin yta) och strö lite rågkross på toppen. Så jag tänkte dela med mig av mitt favoritrecept på frallor
Press i vitlöken och smaka av med senap, salt och peppar. Det är så praktiskt och gott att göra egna piroger, perfekt att ha hemma i frysen och värma på om man inte riktigt hinner laga middag eller lunch
Rågit grovaoch härligt saftiga är de på en och samma gång. Koka upp vatten och rågkross. Smula ner margarinet i degbunken och tillsätt vatten, sirap, salt
Att knåda, tålmodigt vänta, lukta och till sist även få smaka på något som man lagt ner både kärlek och tid på gör det hela bra mycket roligare än att bara rycka med sig en påse bröd från hyllan i affären
Eftersom korken satt som berget - jag lyckades med stor möda få av den - och eftersom den luktade och smakade helt OK, så bestämde jag mig ändå för att använda den
Ett riktigt gott grövre bröd med lite frukt och nötter i. Blanda rågkross, solroskärnor, sesamfrön och valnötter i en skål (jag hackade mina valnötter litegrann) och häll på vattnet och blanda lite till
Vispa ägget lätt med en gaffel och pensla korvarna. Lägg korvarna på en plåt med bakplåtspapper. och bjuder här på små goda prinskorvar invirade i smördeg
Placera ut dem på bakplåtspapper på en plåt, pensla med mjölk och toppa med solroskärnor. Under tiden blandar du alla de torra ingredienserna och vänder sedan ner det i havregrynen
Middagen ikväll fick bli hämtmat från Saigon, kommer ni till Örebro måste ni testa Saigon, vi köpte kyckling med cashewnötter och sen biff med bambuskott, mums mums
Blanda jästblandningen med resten av plommonmassan och olja i degbunken, och kör igång maskinen. Här kommer ytterligare ett förslag på grovt, glutenfritt formbröd att variera med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.