Grova frukostfrallor med lin- och solrosfrön
isaabelk
isaabelk

Grova frukostfrallor med lin- och solrosfrön

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 dl havregryn
  • 1,5 dl mjölk
  • 0,5 dl filmjölk
  • 1 msk olivolja
  • 1,5 dl grahamsmjöl
  • 1,5 dl rågsikt
  • 2 tsk bakpulver
  • 2/3 tsk salt
  • linfrö, använde kanske en 1-2 msk
  • solroskärnor

Beskrivning

    Sätt ugnen på 225 grader.

    Blanda havregrynen med all vätska och låt svälla i ca 5 min. Under tiden blandar du alla de torra ingredienserna och vänder sedan ner det i havregrynen.

    Arbeta degen en stund och tillsätt mer mjöl om det behövs, min deg var ändå lite klibbig.

    Rulla degen i 8 bollar, eller fyra om du vill ha större, och platta till dem något.

    Placera ut dem på bakplåtspapper på en plåt, pensla med mjölk och toppa med solroskärnor.

    Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter, låt svalna lite innan de serveras.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.