Jag bakar oftast minst en gång i veckan, och har hittat ett koncept som jag tycker fungerar. Däremot blandar jag mjölsorter och andra ingredienser ganska hejvilt, och försöker variera innehållet så att jag får i mig så mycket olika nyttigheter som möjligt
Efter kakkalasandet är det kanske på sin plats med ett lite mer rejält och hälsosamt bakverk. Är det fler än jag som köpt glutenfritt, hårt bröd, och som hittat nästan bara trasiga bitar när paketet öppnats
Deras grova, danska surdegsbröd var en riktig hit. Mitt bröd vill jag ha grovt, fiberrikt, saftigt, gott förstås, och fullproppat med näring, inte bara kalorier, tillsatser och luft
Ibland är det gott med ett riktigt grovt bröd med tuggmotstånd i. Rågkross och linfrö bidrar till den grova känslan och för att få lite mer smak är brödet kryddat med kummin och fänkål
Blanda mjöl, salt, socker och jäst i beredningsskålen, med plastkniven monterad, i matberedaren. Gör två avtryck med ett matskedsmått i mjölet och fyll dem med smör & rapsolja
Det är få saker i brödväg som är godare än ett riktigt färskt och gott surdegsbröd. Vi jäste våra bröd i jäskorgar (därav det fina randiga mönstret som syns på vår limpa) och hoppade över steget med att skära ett rutmönster
Riv potatisen grovt. Det är så praktiskt och gott att göra egna piroger, perfekt att ha hemma i frysen och värma på om man inte riktigt hinner laga middag eller lunch
Som jag har längtat efter jul, ledighet, Umeå och att träffa familj & vänner. Har haft massor med tid att laga mat på senare och det känns ju fantastiskt
Hacka äpplena med skal och kärnhus och lägg i en kastrull. Blanda ut jästen med lite socker och lite ljummet vatten i en skål, då får du en vätska som sedan lättare blandas i äppelvattnet
Rågit grova och härligt saftiga är de på en och samma gång. Koka upp vatten och rågkross. Smula ner margarinet i degbunken och tillsätt vatten, sirap, salt
En skiva nybakat glutenfritt surdegsbröd med ost och en driva havtornsmarmelad från. Det är förvisso inte ett bröd som man slänger ihop i ett nafs när andan faller på, det tar sina modiga timmar att baka, men i gengäld så får man ett riktigt härligt och tuggigt bröd med god smak och knaprig skorpa
Surdegsbröd med råg och äpple. Den såg först inte så frisk ut men efter att ha slängt bort en del och sparat en liten del bottenskrap av surdegen, matat på den med nytt friskt vatten och ekologiskt vetemjöl kom den igång igen och blev så i lördags morse till ett rågbröd med äpple
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.