Pizzan ska gräddas underifrån som i en riktig pizzaugn. Till Trettondagen så tillagade jag en 4 kilogram tung Kalkon och naturligtvis blev det en hel del kvar
Min alldeles egen pizzaugn. Det är en pjäs, en best, ett Forsmark men också en pizzaugn. Det hela började när min matlagningsvän på sitt vanliga manér skickade en bild på en italiensk pizzaugn
Laita uuni lämpenemään 225 asteseen. Paista uunin keskitasolla 12-15 minuuttia. En slags fejk crossiant som översatt från finska, vilket receptet var på, skulle heta fullkornskorn horn
Det kan bli helt OK, men en pizzaugn är inte utformad på det sättet, av goda skäl. Tänk också på att bakstenar och pizzaugnar behöver värmas upp i god tid innan bakning, bakstenen behöver minst 30 minuter på maxtemp innan den ska baka pizza, för att den ska hinna bli helt genomvarm
Efter mycket letande och funderande bestämde jag mig för att investera i en mindre pizzaugn. Täck med plastfolie och låt stå på ett varmt ställe över natten, gärna runt 22–24 grader. Ta ut brödet efter totalt 30–35 minuter (innertemperatur cirka 96 grader) och låt svalna på ett galler
Ainakin niin kauan kuin olen pitänyt leipomisesta – ja se on kauan. Laita uuni lämpenemään 175 C asteeseen ja ota esiin irtopohjavuoka, halkaisijaltaan n. Paista kakku 45 minuuttia, laita sen jälkeen uuni pois päältä ja anna kakun seistä uunissa jälkilämmöllä tunnin ajan
Jag och mitt sällskap, bestående av Henrik, Hanna och Jon, slapp dock detta då Hanna fått tag på ett exemplar av de där pizzaugnarna för hemmabruk som var populära för ett par år sedan, men nu knappt går att köpa
Rieskaan syntyy paras mahdollinen rakenne, kun taikina on mahdollisimman kylmä ja uuni mahdollisimman kuuma, jolloin kylmän ja kuuman äkillinen ero muodostaa vesihöyryä, mikä kohottaa rieskaa ja tekee siitä murean
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.