1500 g
olika typer av lök t.ex. gul lök, röd lök, knipplök, schalottenlök, pärllök
1
muscovadosirap
1
timjan
1
olivolja
11 liten
burk kapris
11 liten
burk sardellerDeg
Smula ner jästen i en bunke, addera honung och lite av vattnet för att lösa upp jästen. Tillsätt resten av vattnet, mjöl, salt och olja. Arbeta samman ingredienserna till en fast och smidig deg. Låt jäsa till dubbel storlek. Dela upp degen i åtta till tio bitar och kavla dem till platta bröd på ett mjölat bakbord. Mjöla den utkavalade degen på båda sidorna. Elda i pizzaugnen eller sätt ugnen till 250 grader Lökfyllning
Skala och skiva löken. Hacka timjan. Fräs löken mjuk i olivolja i en muurikka eller stekpanna och tillsätt timjan. Smaka av med salt, peppar och lite muscovadosirap, som hjälper till att karamellisera det naturliga sockret i löken. Fördela lökfräset på bröden, toppa med kapris och sardeller. Grädda lök/pizzabrödet i 7-10 minuter tills brödet får vacker färg.
Hacka lök och vitlök, dela och finhacka chilin ( använd chilifröna för lite extra hetta). Dela och skiva fänkål, men spara fänkålsdillen till garnering,
Repa och hacka örterna. Skala och skär vitlöken i mindre bitar. Mixa salt, örter och vitlök jämt i mixern, förvara i rumstemperatur i en ren burk med tättslutande lock
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.