Ernsts stenugnsbakade lökbröd
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 0,25 pkt jäst
  • 14 dl fingervarmt vatten
  • 11 msk flytande honung (att lösa jästen med)
  • 11 tsk salt
  • 11 l mjöl
  • 12 msk olivolja
  • 1500 g olika typer av lök t.ex. gul lök, röd lök, knipplök, schalottenlök, pärllök
  • 1 muscovadosirap
  • 1 timjan
  • 1 olivolja
  • 11 liten burk kapris
  • 11 liten burk sardellerDeg
  • Smula ner jästen i en bunke, addera honung och lite av vattnet för att lösa upp jästen. Tillsätt resten av vattnet, mjöl, salt och olja. Arbeta samman ingredienserna till en fast och smidig deg. Låt jäsa till dubbel storlek. Dela upp degen i åtta till tio bitar och kavla dem till platta bröd på ett mjölat bakbord. Mjöla den utkavalade degen på båda sidorna. Elda i pizzaugnen eller sätt ugnen till 250 grader Lökfyllning
  • Skala och skiva löken. Hacka timjan. Fräs löken mjuk i olivolja i en muurikka eller stekpanna och tillsätt timjan. Smaka av med salt, peppar och lite muscovadosirap, som hjälper till att karamellisera det naturliga sockret i löken. Fördela lökfräset på bröden, toppa med kapris och sardeller. Grädda lök/pizzabrödet i 7-10 minuter tills brödet får vacker färg.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.