Flera har frågat efter recept på tunnbröd så här kommer ett. Platta ut bullarna så dem blir runda och kavla ut jätte tunna runda brödskivor, ca 2-3 mm, på ett bakbord
Dra på värmen nu och häll i mjölken och låt koka upp under omrörning, dra sedan ner värmen igen, lägg på locket och koka till grötkonsistens, ca 35-40 minuter. 1 - 3 msk smält smör
Tillsätt citron- och apelsinsaften och sockret. Tillsätt resten 4 l kallvatten, låt vätskan svalna till 37°-38° (allt ska vara fingervarmt). Sila sedan försiktigt drickan från skal och fruktkött, häll den på riktigt rena flaskor som i botten av varje flaska har 1 tsk socker och några russin (3-5). Stäng med kork och låt siman stå i svalt i kylskåp eller i källare 2-3 dygn innan det är färdigt att dricka. 4-5 stora citroner
Måste ju dela med mig av receptet på dessa härliga tunnbröd. 5-6 st kakor blir det. Knåda degen något med ytterligare mjöl och rulla 5-6 bollar som du sedan kavlar ut med en något mjölig kavel. Grädda mitt i ugnen i 250 grader i 8-10 minuter. 5-6 st kakor. 8-10 minuter L
Tunnbröd. Tunnbröd. 12 - 14 dl vetemjöl + lite extra till utbakning. Ta en degboll i taget och kavla ut den till en tunn rund kaka, ca 26 - 28 cm i diameter. 12 - 14 dl vetemjöl + lite extra till utbakning
Här kommer ännu en finsk låda till julbordet. )6-7 stora morötter½ dl ströbröd1 dl vispgrädde2 st äggSalt & muskotSkala och skiva morötterna i slantar. 6-7 stora morötter
Blanda allt till en deg. Arbeta den ordentligt så den blir riktigt smidig. Dela degen i 10 lika stora bitar och kavla ut dem i omgångar, mjöla bordet om det behövs
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.