(laktos- och glutenfria) 10 st Gör fördegen genom att blanda
25 g
jäst för söta degar
200 g
fingervarm laktosfri mjölk (2 dl)
240 g
mandelmjöl (ca 4 dl)
blanda ned
80 g
råsocker
½ msk
kardemumma (grovmalen)
180 g
fiberhusk (ca 3 dl)
1 ägg
och blanda i 4 minuter Tillsätt
½ tsk
salt
Blanda 1 minut. Tillsätt
80 g
laktosfritt rumstempererat smör
och blanda i 2 minuter, tills du får en elastisk och smidig deg som är glansig på ytan och släpper fint från kanterna. Låt degen vila 20-30 minuter i bunken under duk, gärna på ett varmt ställe
Sätt ugnen på 50 grader Dela degen i 90 gramsbitar och rulla runda bullar, som läggs på plåt med papper.
15-20 st. 150 g smör (INTE margarin). 3 dl röd mjölk. 50 g jäst (röd). 1 dl socker. 1/2 tsk salt. ca 12 dl semper mjölmix, spara 2 dl för att se vad degen behöver
Semlor på PriMaten Deli. Såg att det såldes semlor för fullt redan när jag var hemma i december…. Fick be Lars att ta bilder av deras populära Paleo-semlor och skicka, så idag är det PriMaten som står för både recept och bild
I år vidgar jag vyerna och testar glutenfria semlor. Givetvis kan man göra semlorna laktosfria också genom att välja bland de laktosfria alternativen i mejerihyllan
Äntligen är det fettisdag, och tillåtet att äta semlor. Jaja, jag vet att somliga av er har ätit semlor dagligen sedan de uppenbarade sig på caféer och bagerier så snart juldagarna var överstökade, men det tycker jag är lite fuskigt
Maken och dottern smakade också dessa semlor, och de tyckte att de var ok. Receptet har jag hämtat från Nillas bok Baka glutenfritt, och jag uppger originalreceptet eftersom mina semlor blev lite annorlunda pga nödlösningar
~ Vegan semlor, naturligt gluten- och sojafria ~. Alla som har någon form av allergi eller intolerans, eller väljer bort vissa livsmedel av anledning vet också att det är dagar som dessa när konditorierna, Facebookflödet å Instagram fylls – av tjuvfuskande semmelätare – med bilder på bakverk i vad som känns som en evighet och man är ensam utan
Jag gjorde släta bullar istället och använde till semlor, jag provade en gång med Sempers Mix med vetestärkelse en gång med Sempers fina mix utan vetestärkelse det som är i röd skrift är det som ska till om du önskar semlorna utan vetestärkelse
Jag är egentligen inte alls så där förtjust i semlor, som tur är. Men efter år utan semlor och alla andra med gräddiga näsor som uttrycker en sådan glädje när de smaskar i sig sina semlor gör ju att även jag vill testa om det verkligen är så gott som det ser ut
Lycka till med semlorna. För att laga Glutenfria semlor med fiberhusk1. Smula jästen i en bunke. Smält matfett, blanda i mjölk och Kesella låt det hela bli fingervarmt
Dessa underbara semlor gjorde jag igår med soyagrädde och mandelmassa med honung. I mina ljuvliga semlor hade jag en ekologisk mandelmassa sötad med honung
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.